Αστερίξ: Τα φοβερά κόμικς που διασκεδάζουν και μορφώνουν τα παιδιά

Παρασκευή, 20 Μάιος, 2016

Αστερίξ. Μια λέξη συνυφασμένη με την παιδική μου ηλικία. Ξέρω όλα τα τεύχη απέξω κι ανακατωτά, καρέ-καρέ, θυμάμαι γκριμάτσες, ατάκες, τα πάντα… Τα αγάπησα αυτά τα κόμικς τόσο πολύ, που πάντα όταν τα πιάνω στα χέρια μου με διαπερνούν ρίγη συγκίνησης -αλήθεια!

Αστερίξ Τα φοβερά κόμικς που διασκεδάζουν και μορφώνουν τα παιδιά

Ο μπαμπάς μου ήταν αυτός που με μύησε στον Αστερίξ. Έχει όλα τα τεύχη –αριθμημένα με δικό του τρόπο αν δείτε προσεκτικά στη φωτογραφία- κι όπως κι εγώ, έτσι κι αυτός δεν τα βαρέθηκε ποτέ κι ακόμα τα διαβάζει. Απ’ το γύρο της Γαλατίας μέχρι το Χρυσό Δρεπάνι κι από τον ερώτα του Οβελίξ για τη Φραμπάλα μέχρι το κλασσικό πια τεύχος με την Κλεοπάτρα, κάθε ιστορία είναι πραγματικά μοναδική σε ύφος, χιούμορ και ποιότητα.

Είναι ένα κόμικ που αξίζει πολύ να διαβάσουν τα παιδιά, γιατί μέσα από τις σελίδες του θα μάθουν για την κουλτούρα άλλων λαών, θα νιώσουν τη μαγεία της τέχνης του σκίτσου, θα οξύνουν την αντίληψή τους με το έξυπνο χιούμορ του, κι όλα αυτά με έναν αβίαστο και χαρούμενο τρόπο. Ναι, αυτό που υποστηρίζω είναι ότι ο Αστερίξ είναι ένα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό που παράλληλα διασκεδάζει και ξεκουράζει τα παιδιά!

Αστερίξ Τα φοβερά κόμικς που διασκεδάζουν και μορφώνουν τα παιδιά

Αστερίξ Τα φοβερά κόμικς που διασκεδάζουν και μορφώνουν τα παιδιά

Ήρθε όμως και για μένα πια η ώρα να αποκτήσω τα δικά μου τεύχη Αστερίξ για να μυήσω κι εγώ με τη σειρά μου σιγά-σιγά τον μικρό Χρήστο. Έψαξα λοιπόν να τα βρω και ανακάλυψα με πολλή χαρά πριν λίγες μέρες ότι στα Public τα έχει συγκεντρωμένα και μάλιστα σε καλή έκπτωση αν τα πάρεις απ’ το e-shop.

Αν διαβάζατε κι εσείς Αστερίξ όπως κι εγώ, τότε δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο για να σας πείσω για την αξία αυτού του κόμικ –την ξέρετε ήδη καλά. Αν πάλι δεν έτυχε ποτέ να πέσει στα χέρια σας , να η ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γοητεία αυτού του μικρού Γαλατικού χωριού και των κατοίκων του που δεν υποτάχθηκαν ποτέ στο ρωμαϊκό ζυγό. Γιατί ο Αστερίξ είναι ανάγνωσμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και μπορεί να γίνει μια ιδανική παρέα για τα μεσημέρια του καλοκαιριού που πλησιάζει, για τις παραλίες, τις βόλτες και τα βράδια στο κρεβάτι, λίγο πριν σβήσει το φως.

Βρείτε τα τεύχη του Asterix εδώ, και σας εύχομαι να τα αγαπήσετε όπως κι εγώ!